La Cerdanya Film Commission posiciona la comarca com la 18a zona amb més produccions registrades de tot Catalunya

La Cerdanya Film Commission posiciona la comarca com la 18a zona amb més produccions registrades de tot Catalunya
Integrada a la Xarxa Catalunya Film Commission des del setembre, la Cerdanya Film Commission va propiciar l’arribada de 15 produccions audiovisuals a la comarca durant el 2015 i va atendre prop de 70 peticions d’informació.

 

Al llarg de 2015, més de 4.166 produccions audiovisuals van triar Catalunya com a espai de rodatge, xifra que suposa un increment del 9% respecte l’any anterior. La gran majoria de les produccions, concretament 3.311, es van concentrar a Barcelona. Tot i això, les dades segregades mostren una tendència cada vegada més elevada d’atracció de rodatges a la resta del territori: mentre que a la capital els rodatges van créixer un 7%, aquesta xifra va augmentar fins al 17% a la resta de Catalunya, on es van comptabilitzar 884 produccions.

Aquestes dades han estat recollides per la Catalunya Film Commission del Departament de Cultura, a través de la informació proporcionada pels municipis que l’integren. En matèria de grans produccions (llargmetratges de ficció i documentals, tv movies i minisèries), de les 50 registrades el 2015, tres de cada cinc van escollir escenaris d’arreu de Catalunya, mentre que la resta va rodar exclusivament a la ciutat de Barcelona. Cal tenir en compte que, en el total de produccions a Catalunya, les grans produccions només es comptabilitzen una vegada.

Pel que fa a la comarca de Cerdanya, la Cerdanya Film Commission actua davant del sector com a servei d’informació i promoció de les localitzacions de la comarca, així com d’ajuda a les produccions, amb acords amb municipis, entitats i serveis. Durant el 2015 l’entitat cerdana ha registrat 67 peticions d’informació sobre les localitzacions i els tràmits, ja sigui per llargmetratges, curtmetratges, documentals, espots o fotografia comercial, transformant-se en 15 produccions censades que s’han atès des de l’oficina. Aquestes xifres representen un increment del 49% pel que fa a peticions d’informació i d’un 50% pel que fa a les produccions ateses. A més a més, al darrer trimestre de l’any tingué lloc l’adhesió formal de l’entitat a la Xarxa Catalunya Film Commission, que actualment ja agrupa més de 200 municipis de tot Catalunya sota el paraigües de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals). Aquest fet propiciarà un increment important de les sol·licituds que ja s’està reflectint en aquest primer trimestre del 2016.

Durant aquest any, la Cerdanya Film Commission es marca com a repte assolir acords amb tots els municipis de Cerdanya i incorporar les seves localitzacions dins de l’ampli catàleg existent. També tindrà lloc una segona campanya #CerdanyaFilmFriendly per identificar aquells punts que desitgin rebre rodatges i promocionar-se a través de la plataforma al sector audiovisual.

Print Friendly, PDF & Email