Comença el plat fort del 6è Festival Internacional de Cinema de Cerdanya

Comença el plat fort del 6è Festival Internacional de Cinema de Cerdanya.

Després de tota la setmana de projeccions, divendres comença el programa en el format habitual d’anteriors edicions amb la Secció Especial, la sessió golfa i el Taller de cinema solidari. Dissabte, tindrà lloc el Concurs Microfilmets, la Trobada sectorial de l’audiovisual al Pirineu i les projeccions dels finalistes, així com la festa de cloenda i l’entrega de premis.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya arranca la programació habitual en el format d’anteriors edicions demà divendres amb una marató d’activitats que, gairebé de manera contínua, s’estendrà fins el diumenge al migdia. El programa constarà de dues sessions de projecció (Secció Especial i Sessió Golfa + 16), el taller de cinema solidari amb la Fundació Adis, enguany de temàtica zombi i que comptarà amb la direcció de la prestigiosa directora de cinema Marta Parreño, i el rodatge d’un petit film sobre l’elaboració de formatge a Cerdanya, al Molí de Ger.

Per dissabte, el programa preveu la realització del Concurs Microfilmets, on tothom podrà rodar un petit clip de menys de tres minuts amb smartphones o tauletes sota l’òptica del cinema (coordinat per César Candilejo). Simultàniament, al Museu Cerdà, tindrà lloc la III Trobada del Sector de l’Audiovisual al Pirineu, enguany centrada en el turisme cinematogràfic i amb la presència del Director de Recerca i del màster en Innovació de la Gestió Turística del CETT, el professor Eugeni Osácar, principal divulgador i expert en turisme i cinema del nostre país, amb la conferència “Cinema i Turisme: un binomi d’èxit”. Posteriorment, a la tarda, tindran lloc les projeccions de la resta de films de la Secció Oficial i la Secció Finalistes. Entre sessió i sessió, s’oferirà un tast dels productes de la formatgeria del Molí de Ger, patrocinador del Festival. Ja al vespre, està programada la Secció Finalistes, on el públic visionarà i votarà en directe els 5 millors films que, a criteri del jurat, mereixen optar al premi econòmic del festival. Mentre es fa el recompte, es projectaran els curtmetratges fruit del taller solidari de l’any passat i el making of del taller d’enguany, així com els films del Concurs Microfilmets. A les 10 de la nit, es procedirà a l’entrega de premis als guanyadors i clourà el programa la tradicional festa de celebració del VI Festival, enguany amenitzada amb un concert gratuït del grup Jazz Do It fins a la una de la matinada, al Pati del Museu Cerdà.

L’organització penja a la xarxa dins del canal de youtube de l’entitat (www.youtube.com/filmcerdanya) una crònica diària del desenvolupament de l’esdeveniment.

La sisena edició del Festival té un pressupost de 13.700€ i compta amb el suport de l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona (pendent).

Print Friendly, PDF & Email