Curtmetratge “La casa de arriba”

Dins del programa endegat per la CERDANYA FILM COMMISSION s’inclou la col·laboració en la producció de curtmetratges realitzats preferentment en part a Cerdanya, fent especial èmfasi als directors i productors joves de dins i de fora de la comarca. En aquest sentit, ens plau presentar públicament la segona de les quatre produccions que en aquest darrer trimestre del 2012 han estat objecte de col·laboració per part de la nostra entitat.

 “La casa de arriba”, el nou curtmetratge escrit, dirigit i produït per Marta Parreño (la seva anterior obra “Una flor en recepción” fou seleccionada als premis Goya i que, entre altres, ha col·leccionat nombrosos guardons nacionals i internacionals), és una oda al poder de la imaginació des de la innocència de la infància i la llibertat de la vellesa.

 El film narra la història de quatre nenes que juguen a ser grans a un pis abandonat. La senyora Maria, lladre de bosses de mà, va morir ja fa temps i es va deixar la casa oberta. Després d’una sessió d’espiritisme comencen a notar alguns canvis en la seva rutina de jocs.

 Per a Marta Parreño, directora del curtmetratge, “Vaig passar llargues estones de la meva infància amb la meva germana i dues amigues en un pis vell, buit, que era d’una veïna que va morir. En aquella casa jugàvem a ser grans, ens imaginàvem vides, cuidàvem de bebès, ens disfressàvem… Les seves coses seguien allà i ella, en certa mesura, sempre va ser amb nosaltres”. El curtmetratge es va rodar durant el mes de novembre a l’Hospitalet de Llobregat en format Red One i es troba en fase de muntatge i postproducció.

Print Friendly, PDF & Email