El Festival 2016 tanca la recepció amb 915 films

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya tanca la recepció d’obres a concurs amb 915 films admesos.
L’organització del Festival ha rebut a concurs 163 llargmetratges i 752 curtmetratges, que sumen un metratge total de 22.146 minuts.

 

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que celebra la setena edició entre els dies 30 de juliol i 7 d’agost, ha tancat el període de recepció d’obres audiovisuals al certamen d’enguany amb un una participació total de 915 films admesos a concurs (163 llargmetratges i 752 curtmetratges) i un metratge total de 22.146 minuts. Aquestes xifres confirmen un nou rècord de participació tant en films com en metratge, amb un creixement del 27% respecte a l’edició anterior. Ara les obres passaran a mans del Jurat, que en determinarà la selecció i programació final.

Pel que fa al programa, el Festival gaudirà de 22 sessions de projecció i que inclouen les sessions tradicionals següents: Etnogràfica – Documental (en col·laboració amb l’Institut Ramon Muntaner i integrant dins la Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya), Infantil, Films catalans i en català, Internacional VOS, Golfa i les Seccions Especial, Oficial – Cap de setmana i Sessió del Públic – Finalistes . A més a més, s’hi afegeixen les sessions Curt-TECA (maridatge de curtmetratges i gastronomia local), Cinefília (una sessió diària destinada al passi d’un llargmetratge), Curtmiratges (en col·laboració amb el festival homònim) i Paisatge – Documental (en col·laboració amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya).  L’Entrega de premis, amb la presència dels guanyadors i la catifa vermella, tindrà lloc el dia 6 d’agost. Posteriorment, se servirà el tradicional còctel amb música en directe que clourà el Certamen.

Entre les activitats adjacents, repeteix el Taller solidari (programat pel dia 30 de juliol i obert a tothom que hi vulgui participar, prèvia inscripció gratuïta), la Trobada del Sector de l’Audiovisual al Pirineu, sota el títol “Cinema i turisme: creant sinèrgies entre territori i audiovisual”, el Campus – Meeting Point per professionals i la Visita guiada pels principals atractius audiovisuals del municipi. Pel que fa a les novetats, s’organitza pel cap de setmana del 6 i 7 d’agost la primera Fira del Cinema del Pirineu, que contindrà activitats de divulgació del cinema, estands de productores de serveis audiovisuals, marxandatge cinematogràfic i una Zona Crowdfunding per a projectes emergents. A més a més, es programarà l’exposició fotogràfica “Scouting in Cerdanya”, sobre la localització cinematogràfica. Finalment, s’acolliran alguns rodatges de diferent índole i que gaudiran del suport logístic de l’organització.

L’entrada a totes les activitats i projeccions serà totalment gratuïta. La seu d’operacions serà el Museu Cerdà de Puigcerdà.

VII Festival Internacional de Cinema de Cerdanya

VII Festival Internacional de Cinema de Cerdanya

Print Friendly, PDF & Email