Film in Cerdanya - Roda a Cerdanya

La Cerdanya Film Commission presenta nova pàgina web

La Cerdanya Film Commission presenta nova pàgina web.

El renovat filmcerdanya.cat incorpora un catàleg de localitzacions de Cerdanya, informació útil per rodar al territori, una secció de preguntes freqüents i un blog de notícies.

La Cerdanya Film Commission presenta el seu renovat portal web de promoció i atenció als rodatges audiovisuals després d’un mes en manteniment. Així, filmcerdanya.cat torna a la plena activitat amb un nou format de pàgina i noves seccions, en ares de donar un millor servei tant a les productores com a la ciutadania en general. Aquest canvi respon a les necessitats observades arran de l’important augment de la demanda sobre la comarca de la Cerdanya per rodar-hi tot tipus de films i sessions de fotografies que situa la comarca en el Top 10 de destinacions de rodatge a Catalunya.

El Grup de Recerca ha creat conjuntament amb Brave DMA la nova pàgina de la Cerdanya Film Commission per promocionar l’activitat de rodatges a l’entorn de la comarca i al mateix temps apropar als ciutadans l’activitat que es porta a terme. Ofereix un buscador específic i actualitzat de localitzacions per rodar, informació necessària i enllaços d’interès, informació sobre com i a qui sol·licitar els permisos, actualitat sobre els rodatges i altre tipus d’informació d’interès de l’entitat i també una pàgina de preguntes freqüents. Està disponible de moment en català i castellà, tot i que el sistema permet actualitzar-la a altres idiomes.

El web concentrarà d’aquesta manera la seva activitat en un canal que potenciarà encara més el teixit audiovisual de la comarca, aportant solucions a totes les demandes de les productores o creadors que escullen la comarca per les seves produccions. No només es configura com una eina específica dirigida a aquests col·lectius sinó que també serveix com una finestra oberta de promoció de la comarca.

Per últim, la Cerdanya Film Commission també és una eina al servei dels Ajuntaments de la comarca i es posa a disposició d’aquests per assessorar-los en la gestió de les demandes, en la cerca i indexació de localitzacions i en una actualització de les seves ordenances municipals per tal d’adaptar-les als estàndards catalans i que puguin obtenir els rèdits de l’activitat audiovisual que els pertocaria.

L’activitat de la Cerdanya Film Commission es pot mantenir gràcies a les aportacions de particulars i del Grup de Recerca de Cerdanya. La Diputació de Girona ha subvencionat la renovació d’aquest portal.

Laboratori de creació audiovisual Cerdanya Film Festival 2019

Presenten el Laboratori de Creació Audiovisual 2019

Presenten el Laboratori de Creació Audiovisual 2019

El campus està destinat a professionals i amateurs del sector audiovisual (tècnics, productors i actors) que vulguin participar en un espai de creació convivencial i d’intercanvi en el marc del Cerdanya Film Festival 2019.

Una part important de la feina de la Cerdanya Film Commission i del Cerdanya Film Festival és l’organització d’activitats destinades a la indústria audiovisual i del cinema que ajudin a posicionar i promocionar la comarca de la Cerdanya. Al llarg de les edicions passades del certamen s’han organitzat taules rodones i activitats més acadèmiques, combinades amb visites als principals atractius paisatgístics, per tal d’apropar aquest col·lectiu a la comarca i fomentar que s’hi facin rodatges.

Enguany fem un pas més i hem creat el primer Laboratori de creació audiovisual del Cerdanya Film Festival amb l’objectiu de dinamitzar i crear sinèrgies entre els propis participants i els projectes de cadascun d’ells per crear 8 curtmetratges entre el 5 i l’11 d’agost de 2019.

En ell reuniran persones amb ganes de fer cinema, de diferents perfils i nivells i l’objectiu és, en set dies, organitzar-se per a realitzar els projectes de curtmetratge prèviament seleccionats, amb els recursos disponibles en cada moment. El laboratori de creació té per filosofia ser un lloc on es treballi amb esperit col·laboratiu i sense competició. Vol ser un espai d’experimentació i d’intercanvi entre gent que s’inicia en l’audiovisual i gent experimentada que es relacionin en base al que tenen per compartir i créixer professionalment junts. Aquest laboratori s’inspira lliurement en el moviment internacional Kino Kabaret.

S’obren dues convocatòries (amb 25 places cada una) i cada participant es pot inscriure només a una línia:

  • Perfil tècnic: operadors/es de càmera, sonidistes, muntadors/es, productors/es, etc.
  • Perfil artístic: interpretació, direcció, maquillatge, art, vestuari, música, etc.

El laboratori té un cost ordinari de 400€ per persona i inclou l’estada i la manutenció en règim de mitja pensió en una casa de colònies en ple Parc Natural del Cadí-Moixeró. El Cerdanya Film Festival subvenciona amb el seu pressupost part d’aquest cost i posa a disposició 20 places becades a 150€, per tal d’ajudar als joves cineastes a participar-hi, fins a exhaurir-les.

Actualitat Cerdanya Film Commission - Rodatges

La Cerdanya es consolida com a referent pirinenc de l’audiovisual

La Cerdanya es consolida com a referent pirinenc de l’audiovisual

La comarca acull 47 rodatges, amb un increment d’un 10% respecte l’any 2017. El principi de 2019 està sent molt actiu i ja s’han registrat 5 produccions d’envergadura.

La Cerdanya Film Commission ha fet públiques les dades de rodatges acollits a la comarca de la Cerdanya el passat any 2018 i que han passat per les mans de l’entitat. Aquesta xifra se sumarà a l’estadística que elaboren a nivell català l’Institut Català de les Empreses Culturals (Generalitat de Catalunya) i la Catalunya Film Commission i que veurà la llum en els propers mesos. Segons dades preliminars, Cerdanya es posiciona entre els 15 destins preferits a nivell nacional per les productores audiovisuals. Pel que fa a les dades:

  • S’han atès 103 demandes d’informació que s’han traduït en el registre i tramitació de 47 rodatges, repartits entre les diferents categories estàndard (llargmetratges, documentals, curtmetratges, publicitat, fotografia comercial i no comercial, institucional, corporatiu, videoclip, exercici acadèmic, entreteniment, sèries TV i continguts per internet).
  • La proporció assolida ha estat la següent: 34% curtmetratges i exercicis acadèmics, 30% cinema (llargmetratges i documentals), 17% fotografia comercial, 11% espots publicitaris i 9% institucional i altres.
  • En total, l’activitat audiovisual registrada ha ocupat 125 dies dels 365 que té l’any.
  • Es calcula que l’impacte directe sobre els serveis de la comarca en l’escenari conservador supera els 62.000€, aproximadament el 10% del pressupost de les produccions acollides.

La Cerdanya Film Commission, constituïda com una entitat sense ànim de lucre i amb un pressupost de 1.000€, també ha implantat un nou formulari normalitzat (que ja apliquen municipis com El Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Tarragona) que permet gestionar de manera ràpida, àgil i centralitzada les demandes de les productores i facilitar enormement la tramitació d’aquestes per part dels Ajuntaments i particulars que les reben. Això se sumarà a la propera posada en marxa d’un Registre únic de produccions a nivell català, que s’està ultimant.

Resten com a reptes pendents la renovació de la pàgina web, amb una nova base de dades de localitzacions, la suma oficial de més municipis cerdans a la iniciativa, el finançament efectiu de l’entitat i la promoció en mercats d’interès via l’enviament de materials a disposició de la Catalunya Film Commission i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Cerdanya Film Festival - Festival Internacional de Cinema de Cerdanya 2019

Publicades les bases del 10è Cerdanya Film Festival

El Cerdanya Film Festival publica les bases de la 10a edició i obre la recepció d’obres a concurs

El Certamen cerdà, que celebrarà la 10a edició del 3 a l’11 d’agost de 2019, presenta unes bases molt renovades i un increment notable en la dotació dels premis.

La desena edició del Cerdanya Film Festival – Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que tindrà lloc entre el 3 i l’11 d’agost, comença a caminar aquest gener amb l’inici del període de recepció de pel·lícules. A tal efecte, s’han fet públiques les bases i s’han habilitat cinc mètodes oficials perquè els creadors inscriguin els seus films com a màxim fins al 31 de maig.

Aprofitant l’efemèride, l’equip del festival ha renovat completament les bases i regulacions del concurs, clarificant les categories (curtmetratges de menys de 60’, llargmetratges de més de 60’ i documentals de qualsevol durada), introduint nous premis i augmentant la dotació econòmica dels mateixos. Així, enguany el Certamen atorgarà tres premis principals (Millor curtmetratge -seguirà votant el públic en directe-, Millor Llargmetratge i Millor Documental, que estaran dotats amb 700€ i un trofeu del festival) i un premi secundari per categoria (Premi Curtmiratges a una directora jove menor de 30 anys, Premi Mirada Social a un llargmetratge que toqui alguna temàtica social i Premi Memòria a un documental que treballi algun aspecte relacionat amb la memòria històrica, premiats amb un trofeu). A més a més, seguiran els premis tradicionals del festival a Millor Film en Català, Millor Director, Millor guió original, Millor banda sonora, Millor muntatge, Millor fotografia i Millors Actor i Actriu.

Pel que fa al programa, l’Organització preveu una graella continuista que consolidi les magnífiques xifres i interès suscitat de l’edició anterior, al voltant de la cinquantena de sessions de projecció i uns 200 films a concurs.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.