Corporatiu, Notícies

La Cerdanya es consolida com a referent pirinenc de l’audiovisual

Actualitat Cerdanya Film Commission - Rodatges

La Cerdanya es consolida com a referent pirinenc de l’audiovisual

La comarca acull 47 rodatges, amb un increment d’un 10% respecte l’any 2017. El principi de 2019 està sent molt actiu i ja s’han registrat 5 produccions d’envergadura.

La Cerdanya Film Commission ha fet públiques les dades de rodatges acollits a la comarca de la Cerdanya el passat any 2018 i que han passat per les mans de l’entitat. Aquesta xifra se sumarà a l’estadística que elaboren a nivell català l’Institut Català de les Empreses Culturals (Generalitat de Catalunya) i la Catalunya Film Commission i que veurà la llum en els propers mesos. Segons dades preliminars, Cerdanya es posiciona entre els 15 destins preferits a nivell nacional per les productores audiovisuals. Pel que fa a les dades:

  • S’han atès 103 demandes d’informació que s’han traduït en el registre i tramitació de 47 rodatges, repartits entre les diferents categories estàndard (llargmetratges, documentals, curtmetratges, publicitat, fotografia comercial i no comercial, institucional, corporatiu, videoclip, exercici acadèmic, entreteniment, sèries TV i continguts per internet).
  • La proporció assolida ha estat la següent: 34% curtmetratges i exercicis acadèmics, 30% cinema (llargmetratges i documentals), 17% fotografia comercial, 11% espots publicitaris i 9% institucional i altres.
  • En total, l’activitat audiovisual registrada ha ocupat 125 dies dels 365 que té l’any.
  • Es calcula que l’impacte directe sobre els serveis de la comarca en l’escenari conservador supera els 62.000€, aproximadament el 10% del pressupost de les produccions acollides.

La Cerdanya Film Commission, constituïda com una entitat sense ànim de lucre i amb un pressupost de 1.000€, també ha implantat un nou formulari normalitzat (que ja apliquen municipis com El Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Tarragona) que permet gestionar de manera ràpida, àgil i centralitzada les demandes de les productores i facilitar enormement la tramitació d’aquestes per part dels Ajuntaments i particulars que les reben. Això se sumarà a la propera posada en marxa d’un Registre únic de produccions a nivell català, que s’està ultimant.

Resten com a reptes pendents la renovació de la pàgina web, amb una nova base de dades de localitzacions, la suma oficial de més municipis cerdans a la iniciativa, el finançament efectiu de l’entitat i la promoció en mercats d’interès via l’enviament de materials a disposició de la Catalunya Film Commission i l’Institut Català de les Empreses Culturals.