Campus, Cerdanya Film Festival

Presenten el Laboratori de Creació Audiovisual 2019

Laboratori de creació audiovisual Cerdanya Film Festival 2019

Presenten el Laboratori de Creació Audiovisual 2019

El campus està destinat a professionals i amateurs del sector audiovisual (tècnics, productors i actors) que vulguin participar en un espai de creació convivencial i d’intercanvi en el marc del Cerdanya Film Festival 2019.

Una part important de la feina de la Cerdanya Film Commission i del Cerdanya Film Festival és l’organització d’activitats destinades a la indústria audiovisual i del cinema que ajudin a posicionar i promocionar la comarca de la Cerdanya. Al llarg de les edicions passades del certamen s’han organitzat taules rodones i activitats més acadèmiques, combinades amb visites als principals atractius paisatgístics, per tal d’apropar aquest col·lectiu a la comarca i fomentar que s’hi facin rodatges.

Enguany fem un pas més i hem creat el primer Laboratori de creació audiovisual del Cerdanya Film Festival amb l’objectiu de dinamitzar i crear sinèrgies entre els propis participants i els projectes de cadascun d’ells per crear 8 curtmetratges entre el 5 i l’11 d’agost de 2019.

En ell reuniran persones amb ganes de fer cinema, de diferents perfils i nivells i l’objectiu és, en set dies, organitzar-se per a realitzar els projectes de curtmetratge prèviament seleccionats, amb els recursos disponibles en cada moment. El laboratori de creació té per filosofia ser un lloc on es treballi amb esperit col·laboratiu i sense competició. Vol ser un espai d’experimentació i d’intercanvi entre gent que s’inicia en l’audiovisual i gent experimentada que es relacionin en base al que tenen per compartir i créixer professionalment junts. Aquest laboratori s’inspira lliurement en el moviment internacional Kino Kabaret.

S’obren dues convocatòries (amb 25 places cada una) i cada participant es pot inscriure només a una línia:

  • Perfil tècnic: operadors/es de càmera, sonidistes, muntadors/es, productors/es, etc.
  • Perfil artístic: interpretació, direcció, maquillatge, art, vestuari, música, etc.

El laboratori té un cost ordinari de 400€ per persona i inclou l’estada i la manutenció en règim de mitja pensió en una casa de colònies en ple Parc Natural del Cadí-Moixeró. El Cerdanya Film Festival subvenciona amb el seu pressupost part d’aquest cost i posa a disposició 20 places becades a 150€, per tal d’ajudar als joves cineastes a participar-hi, fins a exhaurir-les.